Zomertraining

Naast natuurlijk veel fietsen zullen ook zomeractiviteiten zoals inline skaten en droogtrainen weer onderdeel zijn van de zomertraining. Tevens zijn we deze zomer weer in de gelegenheid om van zomerijs gebruik te maken om de fijne motoriek van het schaatsen te blijven trainen.

Het is belangrijk om tijdens de zomertraining de diverse basisvaardigheden te trainen. Kijk ook eens op ons Youtube kanaal, en zie waar we onze inspiratie vandaan halen.

 

De belangrijkste onderdelen in het zomerprogramma, zijn de onderdelen die qua technische moeilijkheid dicht bij het schaatsen staan. De coördinatie, lenigheid, kracht en snelheid die nodig zijn bij het schaatsen worden tijdens skeelertrainingen en droogtrainingen allemaal tegelijk geprikkeld.
Al deze trainingen worden dan omlijst met de training van het uithoudingsvermogen door voldoende te fietsen. Hardlopen zou ook kunnen maar mijn voorkeur gaat uit naar een trainingswijze waarbij de fysieke impact op het lichaam minimaal is, aan die eis voldoet fietsen.