Trainingskampen in Erfurt

In de kerstvakantie heb ik 2 3-daagse techniektrainingskampen georganiseerd in Erfurt. De doelstelling was om in deze 3 dagen intensief aandacht te besteden aan het verbeteren van de schaatstechniek vanaf de basis. Zowel voor de ervaren schaatser als voor een beginnend schaatser is het van essentieel belang dat je de techniek steeds vanaf de basis probeert te verbeteren. Eerst een stevig fundament waarop de rest van de constructie opgebouwd kan worden.
Wat ik persoonlijk zo mooi aan schaatsen vind, is dat beginners en gevorderden in principe altijd met dezelfde problematiek bezig zijn, het enige verschil zit hem in de diepgang. Elke keer valt weer op hoeveel je van elkaar kan leren, er is voor 100% sprake van 2-richtings verkeer, dus de beginner leert van de gevorderde en andersom leert de gevorderde schaatser van de beginner. Ook als trainer pik je van iedere deelnemer in een training weer nieuwe dingen op, ook nu weer.

In de 3 trainingsdagen hebben we in totaal 6x op het ijs getraind en daarnaast ook enige aandacht besteed aan warming-up en core-stability. Omdat de meeste deelnemers nog niet bekend waren met mijn manier van aanpak en vooral de methodiek die ik hanteer in mijn trainingen, was het sowieso nodig om helemaal vanaf de basis te beginnen. In de praktijk blijkt deze aanpak, ook voor de gevorderde schaatser, steeds weer heel erg leerzaam. Steeds weer een keer je basishouding tegen het licht houden, geeft altijd weer inzicht in onvolkomenheden in je schaatstechniek. De basishouding heb ik uitgebreid beschreven in mijn e-book: “Ontspannen schaatsen in 5 stappen” .

Van alle deelnemers heb ik op de eerste en de derde dag video opnames gemaakt om een mooi voor-na vergelijk te kunnen maken. Voor de liefhebbers zijn deze filmpjes te vinden op Youtube.

Oordeel zelf maar, ik ben erg blij met de resultaten na zo’n korte tijd. Ook de deelnemers waren allemaal erg enthousiast over hetgeen ze hebben geleerd en de vooruitgang die werd gemaakt.

Binnenkort is er gelegenheid om deel te nemen aan een trainingskamp in Berlijn. Voor zowel recreanten als wedstrijdrijders interessant aangezien er in het weekend van 14-15 februari de Master Cup wordt verreden. Eventueel is dit te combineren. Voor meer informatie hierover: http://www.togrow.eu/allround-trainingskamp-berlijn/

 

 

 

Geef een reactie