Kennis delen

kennis delen

Al vele jaren ben ik een fervent verzamelaar van kennis van alles wat meer of minder te maken heeft met de sporten die ik bedrijf. Zo staat de harde schijf van mijn PC vol met artikelen over onderwerpen zoals trainingsleer, inspanningsfysiogie, schaatstechniek, materiaalkennis, krachttraining,
blessurepreventie, voeding, etc.

En hoewel het mijn passie is om deze kennis te delen met anderen, heb ik mij daar steeds in beperkt tot het mondeling overdragen. Dit heeft echter het grote nadeel, dat heel veel ongebruikt blijft liggen. Maar vooral dat een en ander ongeordend in mijn hoofd blijft rondzwerven.
Om enerzijds voor mijzelf rust in mijn hoofd te creƫren, maar ook om de kennis een betere plek te geven, heb ik besloten om te beginnen erover te schrijven.

Vervolgens kan ik vast weer veel leren van de mogelijke feedback die volgt. De aangewezen manier tegenwoordig is het blog, die onderdeel uitmaakt van mijn website.

Verder ligt er ook een aanzet klaar voor een e-book over schaatstechniek, maar dat zal nog even duren voor dit af is.
Op het moment dat ik dit schrijf, zijn de eerste verhalen reeds in de maak. Ik ga starten met verhalen over het maken van een gluten-vrije sporthap of
tussendoortje, over warming-up en over wondverzorging.

Geef een reactie